Съдът остави в ареста дрогирания сириец, предложил €10 000 подкуп

Мотивът - може да извърши ново престъпление

20.01.2023 | 16:25 Редактор: Елеонора Танева

По искане на Софийската градска прокуратура Софийският градски съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо сирийския гражданин, обвинен за подкуп на полицейски служители и за шофиране след употреба на високорискови наркотични вещества.

А. К. беше привлечен като обвиняем за това, че на 18 януари около час след полунощ в София шофирал лек автомобил след употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Това е установено след извършена проверка от служители на реда. Обвиняемият предложил подкуп на полицейските служители 10 000 евро, за да не го задържат и да му върнат свидетелството за управление на моторно превозно средство.

Съдът сподели доводите на прокурора, че са налице достатъчно доказателства, които водят до извод за обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия и към двете престъпления, за които е привлечен в това качество. Съдът прие, че е налице и реална опасност от извършване на друго престъпление, поради което определи като подходяща най-тежката мярка за неотклонение.